Een mens heeft twee oren en één mond om twee keer zoveel te luisteren dan te praten.

Confucius

Echte mensen, echte verhalen

 

 

Peter Woninck:

We schrijven oktober 2014. Ik lig in het Westfriesgasthuis in Hoorn op de IC waar ik opgenomen ben als gevolg van ketoacidose een bloedsuiker van 75 en nog veel meer. De diagnose luidt. Verlate diabetes 1 met complicaties. 
 
Achteraf gezien heb ik al jaren diabetes gehad, maar dat is nooit als zodanig herkend door de artsen. Dit gebeurt veel te vaak. Ik ken meerdere  mensen die dit ook is overkomen. Helaas heeft mijn lijf de nodige schade opgelopen door deze jarenlange te hoge bloedsuikers. Ogen , neuropathie, verminderde nierwerking etc. Allemaal complicaties met een zorgelijk perspectief voor de toekomst. Er werd zelfs al over een scootmobiel gesproken.
 
Na ruim twee jaar kwam men er achter dat ik helemaal geen type 1 had. Hoe slordig ! Een  bloedtest volstaat om dit vat te stellen. Na twee jaar insuline spuiten met alle ellende van dien mocht ik over op tabletten. Dat was al een hele vooruitgang. Maar lekker spul is het zeker niet.
 
Dit hele verhaal heeft mij aan het denken gezet over de gangbare benadering van Diabetes. Toen las ik over het omkeren van diabetes 2 door middel van een andere voeding. Dat verhaal heeft mij nooit meer losgelaten. Omdat ik steeds meer te weten kwam over diabetes en de complicaties werd het mij duidelijk dat met medicatie de diabetes en de complicaties op termijn alleen maar erger gaan worden.
 
Er zijn publicaties over diabetes omkeer diëten en daar zitten veel overeenkomsten in. Ik heb voor het boek en de methode van Alexander Olislagers gekozen omdat die één heel belangrijk voordeel heeft ten opzichte van de andere. Alexander heeft het zelf ook allemaal meegemaakt en dat merk je in zijn benadering. 
 
Mei 2017 heb ik het boek Genezen van Diabetes Type 2 besteld en eind mei voorzichtig begonnen de methode toe te passen. Het eerste tabletje metformine kon er al snel af. Goed de bloedsuiker blijven controleren en kijken wat voeding doet. Iedereen is toch net weer anders. Stap voor stap het eten steeds verder aangepast. Vanaf 4 juli 2017 heb ik geen diabetes medicatie meer nodig en dat voelt een stuk prettiger..
 
De belangrijkste voorwaarde om de diabetes en complicaties in ieder geval beheersbaar te houden is hiermee vervuld. Het is nu aan mijn lijf om verder te herstellen.
 
Mag ik jullie ook uitnodigen voor dit avontuur ?
 
Met vriendelijke groet,
Peter Woninck (1960)
 

Caroline Woninck:

Zojuist gebeld met de dokter voor m'n uitslagen. HbA1C gedaald naar 58. Nuchter 8.8 maar aangezien die waardes thuis meestal al een stuk lager liggen, tussen 5.5 en 7.0, zal dat door de spanning geweest zijn. B12 gestegen naar 227 en Vit D naar 129. De huisarts is supertrots op me en heeft me wel 10 keer gefeliciteerd met dit resultaat in zo'n korte tijd. Ze was nog verbaasder om te horen dat ik alle medicatie al gestopt heb. Ze is heel blij en ook benieuwd hoe de waardes nog verder dalen als ik dit wat langer doe. Mijn lijf moet natuurlijk ontdaan worden van 10 jaar Metformine. De vlag kan uit. Ik heb afgesproken dat ik na onze vakantie (yes, maandag naar Spanje) bij haar langs ga met het boek van Alexander Olislagers. Zelfs is ze ook bezig met kha i.v.m. gewicht en ze is al 10 kg afgevallen. Aangezien ik niet mag afvallen gaf ze nogmaals het advies om geen magere producten te eten mede om het feit dat vrij recent idd is vastgesteld dat het gebruik van magere producten een oorzaak voor Alzheimer kan zijn.


Marion van den Oetelaar:

Het gaat geweldig dankzij koolhydraatarm eten en veel bewegen. Ik heb je boek goed gelezen Alexander Olislagers en ook alle adviezen die ik op deze site heb gekregen. Ook alle bemoedigingen zijn een grote steun. De insuline heb ik, met toestemming van de praktijkondersteuner al verminderd van 36 eenheden naar 24. Vanmorgen een bloedwaarde van 4,8, dus vanavond nog minder spuiten. Op naar 0 spuiten.


Carmen van Hoesel:

Ben bij huisarts geweest over omkering diabetes met hulp van Jack en het boek van Alexander. Zij keek er van op en zei dat ik goed uit zie en slanker geworden. Ik vertelde haar dat ik sinds 2 dagen geleden geen insuline meer gebruik en bloedglucosewaarden tussen 6 - 7.5 zijn. Enkele keren zei ze Wauw en zo blij is ze. Ook ben ik in gewicht van 82.4 naar 75.8 omlaag gegaan. Ben trots op mezelf dat het mij lukt met het omkeren. Ik ben dankbaar met Jack en Alexander en de groep met info en onderling steun. Zo blij ben ik.


Marga van Rijssel:

Ik ben inmiddels het levende bewijs dat diabetes omkeerbaar is. Ik heb al het testmateriaal naar het ziekenhuis gebracht. Daar kunnen ze het nog wel gebruiken. De insuline die ik over had, heb ik naar de apotheek gebracht. Ik heb nog 1 sensor in huis. Ik hoop hem niet meer nodig te hebben.


Ina C. Confurius:

Kom net bij de Diabetische Verpleegkundige vandaan..En jawel hoor zoals ik eigenlijk al verwachtte schrapte ze twee metformine 500mg van me lijstje..ben gezakt van bloedwaarde 10,5 naar 5,2. Ben er echt super trots op. Dit alles heb ik te danken om me voeding eens onder de loep te nemen dankzij deze pagina. 


 

Wil Sibbald:

Het is een heel mooi boek en echt zo duidelijk geschreven dat zelfs ik het allemaal meteen begrijp. Het is ook mooi gefotografeerd. Heb het toen ik het 2 weken geleden binnenkreeg in een ruk uitgelezen en de waarde is in die 2 weken al gedaald van 8.7 naar eergisteren 6.5.

Deze e-mail ontving ik wat later op 17-11-2017 van Wil Sibbald.

Voor vergroting, klik op afbeelding.


Mariska Schillemans:

Ik hoef me niet (meer) aan te melden want ik ben mede dankzij de adviezen van Jack van Dijk, Alexander Olislagers, jullie allemaal en de groep, koolhydraat beperkt gaan eten. Sinds juli dit jaar (2016) vrij van medicijnen voor diabetes type 2. Een bewuste levensstijl dus. 


Robert De Rooij 

Ik heb het boek aandachtig gelezen en kan iedereen binnen de groep aanraden dit boek aan te schaffen. 
Het is echt een eyeopener!! ( Facebookgroep: De Waarheid over Diabetes)


Frans Krapels 

Ik ben nu c.a. drie en een halve week de adviezen uit het boek van Alexander aan het opvolgen en dat bevalt me prima. Ben een kilo of 6 afgevallen maar belangrijker is dat de glucose waarden behoorlijk zijn gedaald. Wat ook een fijn gevolg is dat ik nu al bijna geen behoefte heb aan zoetigheid, en dat terwijl ik een "groot verbruiker" was. Fijn boek Alexander, het motiveert mij bijzonder!!


Els Zwaan     

ik ben vanaf juli 2017 eten gaan klaarmaken volgens jullie advies. Mijn man is inmiddels 15 kilo afgevallen. Ik heb het boek van Alexander besteld en ik moet zeggen dat we totaal geen moeite hebben met de veranderde leefstijl.

 

Nog meer recensies en/of getuigenissen, Klik hier!!